Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Muğla

Valilikler

Bodrum Kaymakamlığı
Bodrum Kaymakamlığı
Bodrum Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Bodrum İlçesi Tebrikat Listesi (Protokol) Muhtarlar İletişim Numaraları Tarihçe
  • BODRUM
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
16
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Bodrum İlçesi Tebrikat Listesi (Protokol)
    • Muhtarlar İletişim Numaraları
    • Tarihçe
  • BODRUM
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
  • İLETİŞİM
 

Bodrum Mandalinası Çalıştayı Gerçekleştirildi

23.01.2017
 
 
 
        Tasarım Vakfı-Karya Akademi kurgusu ve Bodrum Ziraat Odası organizasyonuyla Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu’nda sabah saatlerinde başlayan çalıştaya Bodrum Kaymakamı Bekir YILMAZ, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai SEYMEN, İlçe Tarım Müdürü Muammer BEKTAŞ ile Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler, üretici birlikleri temsilcileri, pazarlama uzmanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salon girişinde de Bodrum Mandalinasından üretilen lokum, yağ, gazoz, kolonya gibi ürünler sergilendi. 
        "Bodrum mandalinasına sahip çık" sloganıyla  düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet MELENGEÇ, iki yıl önce kurulan Bodrum Ziraat Odasının Bodrum’da tarımın konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini anlatarak çalıştayın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
        Bodrum Ticaret Odası ve Turunçgil Üretici Birliği adına konuşan BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Deniz EYİNÇ, Bodrum mandalinasının geçmişten günümüze yolculuğunu anlattı.Mandalinanın bir zamanlar Bodrum için önemli geçim kaynağı olduğuna değinen Eyinç şunları söyledi: “Bizler mandalina sayesinde okuyup, evlerimizi kurup, geleceğimize şekil verdik. Ancak, sonraki zamanlarda ekonomik şartlar değişti, maliyetler arttı, ancak pazar payı düştü. Bodrum'dan başka Izmir ve Mersin gibi kentlerinde narenciye üretimine başlaması, farklı türler, farklı fiyatlarla piyasaya girdi. Bodrum Mandalinası turizmin de gelişmesi, ticari hacminin değişmesi, buna bağlı olarak üreticiyi farklı ticaret alanlarına kaymasıyla eski popüler dönemini kaybetti. 2005 yılında Bodrum Ticaret Odası yönetimine geldiğimiz dönemde, Bodrum Mandalinasına olan minnet borcumuzu ödemek, aynı zamanda yeniden etkinliğini artırmak için neler yapabiliriz diye çok konuştuk. Çok uğraş verdik. Bunun sonucunda bilimsel yöntemlerle, Pazar payımızı artırmak, elimizde kalan ağaçlarımızı da böylece gelecek nesillerimize de yaşatma ve paylaşma imkanı sağlamak istedik.” dedi. 2005 yılından bu yana Bodrum Ticaret Odasının mandalina üzerine yaptığı çalışmalardan da bahseden Eyinç, sözlerini şöyle devam etti:“Elbette ki devletin tarım politikalarıyla mandalinamızın geliştirilmeye ihtiyacı var. Yıllık üretim, her yıl bakımsız bahçeler ve gelir elde edilememesi gibi sebeplerle düşerken, bir de iklimsel şartlarla üreticilerimiz mahsulden kazanamamaktadır. Bu nedenle coğrafi işaret tescilli tüm tarım ürünleri üretimi için bir devlet teşviki sistemi hazırlanmalı ve uygulanmalıdır. Turizm politikaları ile tarımsal ürün politikalarımızı, Bodrum Mandalinamızın sürdürülebilirliğini sağlamak adına planlamak ve uygulamak en önemli adım olacaktır.” dedi.
        Mandalinadan üretilen yağın pek çok alanda kullanıldığına işaret eden Eyinç sözlerini şöyle noktaladı: “En yeni çalışmamız "bodrum mandalin yağı" projemiz ise ürünün yeniden kullanımı konusunda başarılı sonuçlar elde etmemizi sağladı. Bodrum mandalinanımızı kullanıp, suyunu çıkarttıktan sonra, kalan kabuklarımızı distile yöntemiyle damıtarak, kabuklarından yağ elde ediyoruz. Ürettiğimiz bu yağ için karşılaştırmalı analizlerimizi yaptırdık. Çıkan sonuçlara göre elde edilen ürünün anti-oksidan özelliği oldukça yüksek olduğu ortaya çıktı. Bu konudaki geliştirme çalışmalarımız hala devam ediyor. Kendine özgü koku ve tadı ile coğrafi işaret tescili olan "bodrum mandalinası" artık, kabuklarıyla da hayatımızda. Bodrum'un yerel ürünü olan ve eşsiz kokusuyla hafızalara kazanan Bodrum Mandalinası artık, kabuklarından dehidrasyon yöntemiyle elde edilen aromatik esansı ve içeriği ile artık daha çok gıda sektöründe yer almaya başladı. Gıda-kozmetik başta olmak üzere aromatik olarak Bodrum Mandalin yağımız birçok alanda kullanılabilmektedir.
        Daha sonra kürsüye gelen Bodrum Kaymakamı Bekir YILMAZ da bugün gerçekleştirilen çalıştayın ve hafta sonu yapılacak Mandalina Şenliği’nin ülkemiz ve Bodrum için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Biz turizmi değerli be önemli bulurken kırsal kalkınma ve tarımsal ürünleri de ihmal etmiyoruz. Çünkü ikisi birbirini tamamlayıcı sektörler. Buraya gelen turisti iyi bir otelde konaklatırken onlara güzel yiyecekler de sunmak durumundasınız. Giderken yöresel ürünler vermek durumundasınız ki pazar payınız artsın ve turizm sektöründe güçlenesiniz. Bu bağlamda biz de mandalinanın üretiminin yok olmaması ve ürün çeşitliliğinin artmasını sağlamalıyız. Burada yapılan tespitler konuşulduğu gibi kalmasın. Daha sonra hep birlikte, tüm birimlerimizle bu sorunların çözümü için gerekli adımları atalım.”
        Daha sonra kürsüye gelen Tasarım Vakfı kurucusu Faruk MALHAN, “Kırsal Kalkınma Tasarımı, İnovasyon Temelli Proje” sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Isparta Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin GÖZGÜN, Güneykent’in gül ile kalkınma öyküsünü anlattı.
        Bodrum Narenciye Birliği Başkan Vekili İsmail Akpınar basın mensuplarına yaptığı açıklamada çalıştayın Bodrum mandalinası için çok olumlu olduğunun altını çizerek şunları dile getirdi: “Bugün yapılan çalıştay sıkıntıda olan narenciyemizi kurtulması anlamında güzel bir çalışma olacak. Sonuçlarının çok iyi olacağına inanıyorum çünkü çok değerli katılımcılar var. Etkinliğe destek veren kurumlarla çok iyi bir işbirliği yapıldı. Bu çalıştaydan çıkan sonuçların üreticilerimize olumlu olarak yansıyacağı kanısındayım. Zaten çok çalışma yapıldı, sonucunda da üreticiye olumlu yansıması gerekiyor.  2006 yılından bu yana değişik ürünler ürettik. Mandalinin zaten fiyatı belli, çok yüksek değil. Amaç katma değerli ürünler üretip gerçek değerine ulaştırmaktır. Biliyorsunuz gazoz, lokum, reçel, kolonyamız var. 2015’te GEKA’dan kazandığımız proje çerçevesinde mandalinanın yağını çıkarıyoruz. Değişik bir ürün. Kozmetik ve gıda da kullanılan bir ürün. Bunun ekonomiye katkısı olacağı inancındayım. Yeni lokum çeşitlerimiz çıkıyor. Üreticinin cebine her halukarda para koyacağız.” 
        "Bodrum mandalinasına sahip çık" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen öğretim üyeleri, Bodrum mandalinası ve mandalinanın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Resmi Gazate
  • Açık Kapı
  • Mevzuat
  • Kolluk Gözetim
Çarşı Mah.Neyzen Tevfik Cad. No:22 Hükümet Konağı Bodrum / MUĞLA
0(252) 316 10 01- 0(252) 316 60 13
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız